![]() |
Dana Eskalopu Kordon Blue
Malzemeler:
- 8 adet dana bifteği - 2 kahve fincanı sıvıyağ - 1 çorba kaşığı tereyağı - 4 çorba kaşığı un - 3 adet çırpılmış yumurta - 1 su bardağı galeta unu - 4 dilim gravyer peyniri - 4 dilim jambon - tuz - karabiber Hazırlanışı: Biftekleri bıçak sırtı kalınlığında dövüp tuzlayın biberleyin. Etlerin dört adedinin üzerlerine birer dilim jambon ve jambonların üzerlerine birer dilim gravyer peyniri koyun. (Ebat olarak jambon ve gravyer peyniri biftekten biraz küçük olmalidir). Sonra üzerlerine diğer etleri kapatın. Kenarlarını elinizle iyice bastırın ve biftekleri önce alt üst una sonra yumurtaya ve sonra galete ununa bulayın. Bir tavaya rafine yağı koyup hafif kızdırın hazırladığınız etleri tavaya dizin. Orta ateşte 4′er dakika alt üst altın sarısı kızartıp bir servis tabağına çıkarın. Tavadaki yağı döküp tavaya tereyağını koyun. Hafifçe kızartıp etlerin üzerine döküp servis edin. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.