ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Acılı Sarma Beyti (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195045)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:30 AM

Acılı Sarma Beyti
 
Köftesi için:


400 gr köftelik kıyma

3-4 diş sarımsak

1 orta boy soğan

¼ demet maydonoz

1 taze kırmızı biber

1-2 kaşık biber salçası

Pulbiber, karabiber


Tuz



Sarmak için:


Lavaş ekmeği

Tereyağ

Maydonoz - istenirse



Sosu için:


Domates salçası+su

Tereyağ

Domates rendesi



Yanında servis yapmak için:


Bulgur pilavı

Yoğurt

Közlenmiş domates, biber (arzuya göre)



Yapılışı


Köfte için yazan malzemeleri mutfak robotuna koyarak iyice kıyılmalarını ve bütünleşmelerini sağlayalım… Köftemizi 10 dakika dinlendirip, elimizle büyük parçalar alalım ve geniş şişlerin üzerine köfteyi tutturalım…


Şişlere yaydığımız köfteleri bir kenarda beklemeye alalım ve ızgaramızı yakalım ızgara ısınınca şişlerimizi koyup kurutmadan kızartalım… Çıkan köfte şişlerini, içine azıcık tereyağ sürdüğümüz lavaş ekmeklerine koyup ekmekle sıkıştırıp şişleri çekip çıkaralım ve lavaş ekmeğini köftenin çevresinde rulo yapalım .


Yaptığımız ruloyu 1,5-2 cm’lik dilimlere ayırarak servis tabağımıza alalım, yanına bulgur pilavı ve yoğurt koyalım…Pişirdiğimiz salçalı tereyağlı sosu beytilerin üzerine dolaştıralım ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek servis yapalım .



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.