ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pirzola Çatısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=195027)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:33 AM

Pirzola Çatısı
 
MALZEMELER


16 adet kalem pirzola

2 sap biberiye

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tane karabiber


Püre için:


6 adet patates

1 yemek kaşığı margarin

1 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi

Tuz




HAZIRLANIŞI


Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin.

Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin.


Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın. Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.