![]() |
Pirzola Çatısı
MALZEMELER
16 adet kalem pirzola 2 sap biberiye 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı tane karabiber Püre için: 6 adet patates 1 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 1 su bardağı rendelenmiş kaşar rendesi Tuz HAZIRLANIŞI Kalem pirzolayı 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun. Ateş kısık olmalı. Pirzolalar suyunu bırakıp çekince biberiye, tane karabiber ve tuz ekleyip kızartmaya devam edin. 3 bardak sıcak su ekleyip 45-50 dakika pişirin. Soyduğunuz patatesi tencereye koyun, üstünü kapatacak kadar su ilave edin. Patates haşlanınca, suyuyla birlikte blenderda ezin. Tencereye 1 yemek kaşığı margarin ve un koyun. Unu pembeleşene kadar kavurun. Patates püresi, 1 su bardağı süt, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuz koyup bir taşım kaynatın. Servis tabağına patates püresini koyup üstüne eti sosuyla birlikte koyun. Sıcak servis yapın. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.