![]() |
Sebzeli Kuşbaşı Et
Sebzeli Kuşbaşı Et Tarifi - Sebzeli Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır - Sebzeli Kuşbaşı Et Malzemeleri
Malzeme Listesi Yarım Kilogram Dana Eti (Kuşbaşı) 2 Adet Kuru Soğan Yarım Kahve Fincanı Sıvı Yağ 3 Adet Patates 1,5 Su Bardağı Et Suyu 4 Adet Havuç 2 Çay Kaşığı Tuz 2 Adet Biber (Sarı) 2 Adet Kırmızı Dolmalık Biber Sebzeli Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır? 1. Soğanları soyup yıkadıktan sonra yemeklik doğrayın. 2. Yağı kızdırıp soğanların rengi değişene kadar kavurun. 3. Etleri soğanlara ekleyip kavurmaya devam edin, etlerin yumuşak olması için içerisine birkaç damla limon suyu damlatın. 4. Et suyu ekleyerek (et suyu, etlerin hizzasına gelmesi gerekiyor) kısık ateşte 2 saat kadar etler suyunu çekene kadar pişirin. 5. Bu süre içerisinde sebzeleri uzunlamasına doğrayarak teflon bir tencereye alıp üzerine sıvıyağ ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya dek karıştırarak soteleyin. 6. Et ve sebzeleri birlikte sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.