ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Güveçte Kuşbaşı Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194944)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:47 AM

Güveçte Kuşbaşı Et
 
Güveçte Kuşbaşı Et Tarifi - Güveçte Kuşbaşı Et Yapılışı - Güveçte Kuşbaşı Et Nasıl Yapılır - Güveçte Kuşbaşı Et Malzemeleri

Malzemeler

1 kg. Dana kuşbaşı

Yarım kilo arpacık soğanı

3-4 adet sivri biber

10 diş sarımsak

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıvıyağ

Yarım çay bardağı sirke

Kırmızıbiber

Kekik,

Karabiber

Tuz


Hazırlanışı

Bütün malzemeleri sırası ile arpacık soğanlarını, doğranmış sivri biberi, ayıklanmış sarımsakları, kuşbaşı eti güvecin içerisine yerleştirin. Tuzu, kekiği, karabiberi, kırmızıbiberi ve sirkeyi ilave edin. Daha sonra sulandırılmış salçayı ve sıvıyağı koyup güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak önceden ısıtılmış 200-250 derecedeki fırında pişirmeye bırakın. 30 dakika sonra güveci kontrol ederek su gerekiyorsa ilave edip etler pişene kadar fırında bekletin. Etler pişince fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.