ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Koyun Haşlama ( Sebzeli) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194932)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:49 AM

Koyun Haşlama ( Sebzeli)
 
Gereçler:


750 gr körpe koyun eti ( Kol ve kürekten kemikli parça)

250 gr küçük soğan

2 orta boy havuç

3 orta boy patates 1/ 2 demet maydanoz-dereotu

2-3 çay kaşığı tuz-biraz karabiber

2-3 bardak su



Yapılışı:


1. Eti yıkayıp çelik tencereyle ateşe koyun. Ayıklanmış soğan ve iki bardak su, tuz ve biber katarak ağzını kapatın. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sonra da küçük parçalar halinde doğranmış patates ve havuçarı koyun. Dilerseniz biraz daha sıcak su ekleyin.


2. Et ve sebzeler yumuşayınca ateşten almadan önce kıyılmış dereotu ve maydanoz serpin.







alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.