ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kilis Tavası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194924)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:50 AM

Kilis Tavası
 
Kilis Tavası Tarifi - Kilis Tavası Nasıl Yapılır - Kilis Tavası Malzemeleri
Malzeme Listesi


* 500 Gram Et (Kuşbaşı Dana)

* 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

* 1 Tatlı Kaşığı Tuz

* 3 Adet Domates (Orta Boy)

* 6 Adet Çarliston Biber

* 2 Adet Patlıcan

* 2 Adet Patates

* 2 Adet Kuru Soğan

* 2 Çay Kaşığı Karabiber

* Yarım Su Bardağı Su


Kilis Tavası Nasıl Yapılır?


1. Domates,Çarliston biber,patlıcan,patates ve kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı arzu ettiğiniz büyüklükte küp küp doğrayın ve derin bir kaba alın.


2. Doğradığınız sebzelere, yarım su bardağı suda erittiğiniz biber salçasını,kuşbaşı eti,karabiber ve tuzu ilave edip hepsini karıştırın.


3. Hazırladığınız karışımı fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika etler yumuşayıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


Afiyet Olsun...



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.