ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Koyun Budu Rosto (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194923)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:50 AM

Koyun Budu Rosto
 
Gereçler:


1,5 kg koyun budu( yağı ayrılmış)


2 yemek kaşığı yemeklik yağ


2 küçük havuç 2 orta boy soğan


Tuz



Yapılışı:


1. Büyücek bir tencereye 2 kaşık yağla beraber koyun budunu koyup ara sıra çevirerek 10-15 dakika kızartın. Ayıklayıp dörde böldüğünüz sebzeleri kattıktan sonra biraz daha kızartın.


2. Yeterince sıcak su ve tuz katıp üzeri kapalı olarak kısık ateşte 1,5-2 saat pişirin.


3. Et suyunu çekince, dilimler halinde keserek bir servis tabağına yerleştirin. Etin üzerine tenceredeki sebzeli ve yağlı suyu süzgeçten geçirin.

Not: Etleri bu şekli vererek servis tabağına yerleştirin. Budun kemiğini süslü kağıtla sarıp etlerin ucuna koyun. Eti, haşlanmış ve sote yapılmış sebzelerle süsleyip servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.