ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dana Sote ( Limonlu) (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194918)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:51 AM

Dana Sote ( Limonlu)
 
Gereçler:


1 kg dana eti ( kol tarafı)

1 orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı un

1/ 2 şişe sek beyaz şarap

1 yemek kaşığı domates ezmesi Tuz-karabiber

3 limon

3 yumurta sarısı

1/ 2 bardak taze krema

1/ 2 demet maydanoz



Yapılışı:


1. Eti, 5 cm büyüklüğünde küp biçiminde doğrayın. İnce dilimler halinde kestiğiniz soğanla birlikte eritilmiş yağın içine koyun. Etin ve soğanın renkleri dönünceye dek pişirin.

2. Fazla yağını süzün, sonra da un, şarap, domates ezmesi, tuz ve karabiber katıp kısık ateşte pişmesini sağlayın. Ateşten almadan önce kıyılmış maydanoz serpin.

3. Etleri sıcak bir servis kabına çıkartın. Kalan et suyuna 3 limon suyu ekleyip ağzı açık olarak 5 dakika kaynatın. Kremi azar azar sosa ekleyin. Ateşten indirdikten sonra da çırpılmış yumurta sarılarını karıştırarak yedirin. Sosu etlerin üzerine boşaltın. Bir limonun kabuğunu soyup küçük parçalara böldükten sonra etin üzerine serpiştirin.






alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.