ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Acılı Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194911)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:52 AM

Acılı Biftek
 
Acılı Biftek Nasıl Yapılır - Acılı Biftek Tarifi - Acılı Biftek Hakkında
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg



Malzemeler


6 dilim biftek

Tuz, karabiber

4 çorba kaşığı sıvıyağ

250 gram çarliston biber

2 yaprak defne

Bir kutu mısır konservesi

Bir kase haşlanmış barbunya veya soya fasulyesi

3 çorba kaşığı acı biber sosu veya sulandırılmış biber salçası

Yapılışı

BİFTEKLERİ tuzlayıp üzerine karabiber serpin. Teflon tavayı iyice kızdırıp yağı ve ardından eti koyun. Yıkanmış ve kurulanmış çarliston biberlerini de bütün olarak ilave edin. Bir dakika kadar kızartıp diğer taraflarını da çevirin ve yine 1 dakika daha kızartın. Pişen eti ve biberleri tavadan çıkarıp bir tabağa aktarın. Tavanın içine defne yapraklarını, suyu süzülmüş mısır tanelerini ve fasulyeleri aktarın. Bunları da 2 dakika kadar kavurup tavanın kenarına itin. Ortasına eti ve biberleri oturtun. Üzerine 2 çorba kaşığı acılı biber sosunu gezdirip, tavanın kapağını kapatın. 15 dakikakadar, arada bir hafifçe karıştırıp pişirin. Sonrasında eti, sebzelerle birlikte servis tabağına aktarın. Kalan acılı biber sosunu üzerine gezdirip servis yapın.


alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.