![]() |
Kuzu Elbasan
Kuzu Elbasan Tarifi - Kuzu Elbasan Nasıl Yapılır - Kuzu Elbasan Malzemeleri
Malzeme Listesi 900 Gram Kuzu Budu 1 Yemek Kaşığı Tereyağı 3 Adet Kuru Soğan (Orta boy) 6 Su Bardağı Su 1 Tatlı Kaşığı Tuz 1 Su Bardağı Un 2 Adet Yumurta Sarısı 500 Gram Yoğurt Kuzu Elbasan Nasıl Yapılır? 1. Tencerede tereyağı eritip kuzu butlarını 3 dakika sote edin. Üzerine, yemeklik doğranmış soğanı, 6 su bardağı su ve tuz ilave ettikten sonra ağır ateşte 1 saat pişirin. 2. Yoğurdun içerisine 1 bardak unu döküp yumurta çırpma teli ile iyice karıştırın. Ağır ateşte (varsa 2 bardak et suyu ilave edin) 10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. 3. Pişen yoğutlu un karışımını ateşten indirdikten sonra, içerisine iyice çırpılmış 2 adet yumurta sarısını azar azar dökerek yedirin. 4. Pişen kuzu butlarını ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin. Üzerine yoğurtlu karışımı döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun... |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.