ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Pazılı Kuzu Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194886)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:57 AM

Pazılı Kuzu Kapama
 
Malzemeler:


6 parça kemikli kuzu eti

4-5 sap taze soğan

4 pazı yaprağı

2-3 diş sarımsak

45 gr tereyağı

1 su bardağı su

Tuz
Hazırlanışı:

* Tavada tereyağını eritin. Etleri ekleyip çevirerek hafif kızartın ve yayvan bir tencereye alın.


* Soğanların yeşil saplarını kıyıp tereyağında hafif soteleyin. Pazı yapraklarını iri iri doğrayın. Soğan ve pazıları etlerin üzerine yayın.


* Sarımsakları soyup ikiye kesin ve etlerin üzerine serpiştirin. Suya bir miktar tuz ekleyip karıştırın ve tepsiye ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.