![]() |
Püreli Rosto
MALZEMELER
1 kg. dana kontrfile 1/2 çay bardağı zeytin yağı 1 adet soğan 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı un Tuz , karabiber Püresi için; 5-6 adet patates 2 çorba kaşığı tereyağ 2 çorba kaşığı margarin 2 su bardağı süt Tuz yapılışı Düdüklü tencerenin içine zeytin yağını koyun, soğanları küçük küçük doğrayın ve pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve unu ekleyin, birkaç dakika kavurun. Tuzu, kara biberi ekleyin. Dilimler halinde kesilmiş kontrafileleri düzgünce tencereye yerleştirin. 2 su bardağı sıcak su ekleyin, kapağını kapatın ve havası çıktıktan sonra 45 dakika pişirin. Bu arada patatesleri yıkayın, soyun. Bir tencereye yerleştirin ve üzerini kapatacak şekilde süt ilave edin. Kısık ateşte patatesler iyice yumuşuncaya kadar pişirin. Sıcakken içine tereyağı, margarini ve tuzu ekleyin, iyice karıştırın. Pişen rostoların yanında servis tabağına koyun ve sıcakken servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.