![]() |
Hatay Usulü Biftek
Hatay Usulü Biftek Tarifi - Hatay Usulü Biftek Yapılışı - Hatay Usulü Biftek Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Biftek Malzemeleri
MALZEMELER 1 kg. köftelik et 2 yemek kaşığı tereyağı 2 dilim bayat ekmek 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı un ve domates salçası 1 çay kaşığı nane Tuz YAPILIŞI Köftelik et, ekmek içi, un, tuz, karabiber, nane, salça ve bir kaşık yağ ile iyice yoğurulur. Geri kalan yağla fırın tepsisi yağlanır. Hazırlanan harç bir parmak kalınlığında açılarak üstüne yağ ve salça sürüldükten sonra fırına verilir. Piştikten sonra kesilip patates püresi ile birlikte servis edilir. Hatay Valiliği Antakya Mutfağı - Süheyla Budak |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.