ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Hatay Usulü Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194870)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 09:59 AM

Hatay Usulü Biftek
 
Hatay Usulü Biftek Tarifi - Hatay Usulü Biftek Yapılışı - Hatay Usulü Biftek Nasıl Yapılır - Hatay Usulü Biftek Malzemeleri

MALZEMELER

1 kg. köftelik et

2 yemek kaşığı tereyağı

2 dilim bayat ekmek

1 çay kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı un ve domates salçası

1 çay kaşığı nane

Tuz


YAPILIŞI

Köftelik et, ekmek içi, un, tuz, karabiber, nane, salça ve bir kaşık yağ ile iyice yoğurulur. Geri kalan yağla fırın tepsisi yağlanır. Hazırlanan harç bir parmak kalınlığında açılarak üstüne yağ ve salça sürüldükten sonra fırına verilir. Piştikten sonra kesilip patates püresi ile birlikte servis edilir.



Hatay Valiliği

Antakya Mutfağı - Süheyla Budak


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.