ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kabuk Aşı / Malatya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194794)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:12 AM

Kabuk Aşı / Malatya
 
MALZEMESİ


1 kg. yağsız kemikli kuzu eti

1 çay bardağı nohut

20 adet kayısı kurusu

2 yemek kaşığı tozşeker

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı salça

Karabiber

Tuz


TARİF


Kayısıyı 30 dakika suda bekletin.

Eti yıkayıp tencereye koyun. Margarin ekleyin, et suyunu bırakıp çekene kadar bekleyin. Kayısıyı ilave edip kavurun. Üzerine salça, şeker, nohut, karabiber ve tuz koyup karıştırın. 3 bardak su ekleyip 60 dakika pişirin. Maydanozla süsledikten sonra servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.