ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Şehriyeli Dana Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194793)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:12 AM

Şehriyeli Dana Güveç
 
dana güveci nasıl yapılır - şehriyeli güveç tarifi

Malzemeler


750 gr dana kuşbaşı

2 çay bardağı arpa şehriye

1.5 su bardağı su

4 çorba kaşığı sıvıyağ

3 domates

3 sivribiber

5-6 dal taze soğan

1 çay kaşığı tozşeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı

* Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin.


* Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.


* Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin.


* Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.