ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kuru Bamya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194764)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:17 AM

Etli Kuru Bamya
 
Etli Kuru Bamya Tarifi - Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır - Etli Kuru Bamya Malzemeleri


Malzemeler:


50 gr. kuru bamya

100 gr. Kuşbaşı kuzu eti

1 adet orta boy soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kasığı domates & biber karışık salça

2 yemek kaşığı tereyağı

2 litre su

Tuz karabiber


bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke


Yapılışı:


1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin. 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin.

2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.

3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin.

4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın. Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.