![]() |
Etli Kuru Bamya
Etli Kuru Bamya Tarifi - Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır - Etli Kuru Bamya Malzemeleri
Malzemeler: 50 gr. kuru bamya 100 gr. Kuşbaşı kuzu eti 1 adet orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kasığı domates & biber karışık salça 2 yemek kaşığı tereyağı 2 litre su Tuz karabiber bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke Yapılışı: 1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin. 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin. 2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin. 4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın. Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.