![]() |
Susamlı Bonfile
Susamlı Bonfile Tarifi - Susamlı Bonfile Yapılışı - Susamlı Bonfile Nasıl Yapılır - Susamlı Bonfile Malzemeleri
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg İçindekiler: 600 gr Banvit Kırmızı Dana Bonfile (ince şerit kesilmiş) 300 ml kırmızı şarap 5 çorba kaşığı balsamik sirke 2 çorba kaşığı zeytinyağı 100 gr taze fasulye 1 adet orta boy havuç (kibrit çöpü ebatlarında kesilmiş) 2 çorba kaşığı soya sosu 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı susam Tarif: • Kırmızı şaraba, 4 çorba kaşığı balsamik sirkeyi ekleyin ve hafifçe karıştırın. Kısık ateşte, sos yarı yarıya azalıp, hafif koyulaşıncaya kadar ısıtın ve ateşten alın. • Zeytinyağını vog tavada ısıtıp, etleri katın. Hızlı ateşte ve tavayı hafifçe sallayarak, etlerin rengi değişinceye kadar, yaklaşık 2 dak. pişirin. Taze fasulye ve havuçları ekleyip, 2 dak. daha pişirin. • Etlere kalan balsamik sirkeyi, soya sosu ve balı ekleyin. Hızlı ateşte ve hafifçe karıştırarak 2 dak. pişirin ve susam serpin. • Üzerlerine kırmızı şaraplı sos gezdirerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.