ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kavrulmuş Arpa Şehriye Güveci (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194761)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:17 AM

Kavrulmuş Arpa Şehriye Güveci
 
Kavrulmuş Arpa Şehriye Güveci Tarifi - Kavrulmuş Arpa Şehriye Güveci Nasıl Yapılır - Kavrulmuş Arpa Şehriye Güveci Malzemeleri


Malzeme Listesi


750 Gram Dana Eti (Kuşbaşı)

1 Paket Arpa Şehriye

1 Adet Kuru Soğan (Büyük Boy)

1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

3 Yemek Kaşığı Tereyağ

5-6 Su Bardağı Et Suyu

1 Tutam Tuz

1 Su Bardağı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)


Kavrulmuş Arpa Şehriye Güveci Nasıl Yapılır?


1. Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyup üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanı ilave edin ve soğanlar hafif pembeleşinceye kadar kavurun.


2. Kavrulan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edip bir süre daha kavurmaya devam edin. Salça ve bir tutam tuzu ekleyip bir iki dakika daha kavurun.


3. Et kavrulduktan sonra üzerine, etler piştikten sonra 5 veya 6 su bardağı et suyu kalacak şekilde, yeterince su ilave edin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


4. Et pişitikten sonra ocaktan alın ve suyunu süzüp bir kenarda bekletin. Yaklaşık 5 veya 6 su bardağı et suyu kalması gerekir.


5. Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını tencereye alıp hafifçe kızdırın ve arpa şehriyesini ilave edip şehriyeleri çok yakmadan kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra daha önce ayırdığınız et suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Arpa şehriyelerini hafif sulu kalacak şekilde suyunu çekene kadar pişirin.


6. Küçük porsiyon güveç kaplarına , önce pişmiş etleri, daha sonra hafif sulu şekilde pişirilmiş arpa şehriyelerini eşit miktarlarda yayın.


7. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın.


8. Arzu ederseniz, güvecin üzerine domates dilimi ve biber koyarak da pişirebilirsiniz.

Not:

Güveci, küçük posiyon yerine büyük bir güveçte pişirip, yemek tabakları ile de servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.