ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Oktay Usta Güveç Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194755)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:18 AM

Oktay Usta Güveç Tarifi
 
kuzu kuşbaşı güveci - kuzu güveçMalzemeler:

8 kişilik


5-6 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

5-6 adet domates

1 kilogram kuzu kuşbaşı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

5-6 adet sivribiber

10 diş sarımsak

1,5 su bardağı kaynamış su

1 demet bütün maydanoz

2 yemek kaşığı tereyağı

karabiber

tuz

arzuya göre 1 çay kaşığı kimyon


Hazırlanışı:


1. Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suyun içine alın. Soğanları ince, ince yemeklik doğrayın. Güveç tenceresine yıkanmış ve et ile beraber ekleyin. Zeytinyağını ilave edip etler bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.


2. Sırayla üslerine yemeklik doğranmış sivribiber, dörde bölünüp büyük doğranmış patlıcan, sarımsak, soyulup küp, küp doğranmış domates ve maydanoz demetini yayın. En son olarak tereyağını koyup tuz, karabiber ve kimyonu serpip kaynamış suyu üstüne gezdirin.


3. Güveç tenceresinin ağzını yağlı kağıtla-kağıdın uçları tencerenin içine girecek biçimde- kapatın. Üstünü alimünyum folyoyla-uçlarını güvecin dış taraflarına kıvırıp- yine kapatın. Hiç karıştırmadan 40-45 dakika pişirin. (arada tencerenin kenarından bir kaşık yardımıyla suyunu çekip çekmediğine bakabilirsiniz.) Piştikten sonra maydanozu alıp güveci servis tabaklara servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.