![]() |
Acılı Bahar Aşı
Acılı Bahar Aşı Tarifi - Acılı Bahar Aşı Nasıl Yapılır - Acılı Bahar Aşı Malzemeleri
Acılı Bahar Aşı Malzemeler * 1 çay bardağı Mısır Yağı * 2 adet Soğan * 2 diş Sarımsak * 250 gr dövülmüş Dana Eti bifteği * 1 çorba kaşığı Salça * Su * 1 çay kaşığı Hardal * 1 çay kaşığı Pul Biber * 1 çay kaşığı Kimyon * Nane * 2 adet Havuç * 2 adet Patates * 500 gr haşlanmış Bezelye * 2 su bardağı haşlanmış Nohut * Tuz * Karabiber * Üzerine : * Süzme Yoğurt * * 6 Kisilik * Mutfak: Belirsiz Hazırlanışı 1 Çay bardağı mısırözü yağı kızdırın. Piyazlık doğranmış soğanları yağda 1-2 dakika soteleyin. İnce kıyılmış sarmısakları ve ince şeritler biçiminde doğranmış bifteği ilave edin. Etlerin pişmesine yakın 1 çorba kaşığı salçayı koyun. Gerekirse su ilave edin. Etler iyice pişince 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı bardal, tuz, karabiber, 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı pulbiberi ekleyin. Uzun ve ince doğranmış havuç, patates ile bezelye ve 2 su bardağı nohutu ilave edin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirin. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine süzme yoğurt koyup, servis yapın. Afiyet Olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.