ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kuzu Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194745)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:20 AM

Kuzu Haşlama
 
Kuzu Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır - Kuzu Haşlama Malzemeleri




Malzemeler


Yarım kg kemikli kuzu eti

2 havuç

3 patates

1 limon

Tuz,

karabiber


Kuzu Haşlama Tarifi:


Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. Kabuğu kazınıp iri halkalar halinde doğranmış havucu ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu sovup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın. Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.