ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Antalya Usulü Güveç (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194655)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:35 AM

Antalya Usulü Güveç
 
Antalya Usulü Güveç Tarifi - Antalya Usulü Güveç Nasıl Yapılır - Antalya Usulü Güveç Malzemeleri




750 gr dana eti

1 adet kuru soğan

250 gr bezelye içi

2 adet patates

1 adet havuç

Yarım demet kıyılmış maydanoz

1 adet domates

3 sivri biber

1 su bardağı un

1 lt süt

2 yumurta

6 çorba kaşığı margarin

1 bardak rende kaşar peyniri

Karabiber

Tuz



Bir çorba kaşığı margarini bir tencerede eritip, küçük küçük doğranmış soğanı atarak pembeleştirdikten sonra etleri atın. Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişince etleri 6 küçük güvece koyun. Daha sonra küçük doğranıp haşlanmış havuçları, küçük doğranmış patatesleri, bezelyeyi, tuzu biber ve kıyılmış maydanozu bir kapta harmanlayarak güveç kaplarına bölüştürün. En üste dilimlenmiş biber parçlarını koyun. Diğer yanda kalan margarini eritin. Unu ilave ederek pembeleştirin. Sonra sütü ilave ederek koyulaştırın. Ateşten alıp çırpılmış yumurtayı katın. Güveçlerin üzerine dökün. En üstede rende kaşar serperek, fırına verin. Yarım saat sonra peynirler kızarınca, güveç kaplarını fırından alarak servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.