ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çömlekte Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194654)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:35 AM

Çömlekte Et
 
Çömlekte Et Tarifi - Çömlekte Et Nasıl Yapılır - Çömlekte Et Malzemeleri




1.5 kg. kemikli dana eti

1 adet soğan

1 baş sarımsak

2 çorba kaşığı sirke

Karabiber

Kimyon

Tuz



Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin. Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın. Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.