ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Cevizli Biftek Sarma (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194610)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:43 AM

Cevizli Biftek Sarma
 
Biftek Tarifleri -Cevizli Biftek Sarma Tarifi



Malzemeler


4 parça ince dövülmüş biftek

Yarım su bardağı ince

dövülmüş ceviz içi

3-4 dal ince kıyılmış maydanoz

2 diş kıyılmış sarmısak

3 çorba kaşığı sıvıyağ

2 adet sivri biber

1 çay bardağı sıcak su

Tuz, karabiber


Eti sabitlemek için:

Kürdan ya da pişirme ipi


Sosu için: 4 adet domates

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 diş sarmısak, tuz

Yapılışı

ÖNCELİKLE sosu hazırlayın. Bunun için domatesleri iki parmak kalınlığında halka halinde doğrayın. Sıvıyağı tavaya alın. Üzerine domates, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip pişmeye bırakın. Domates kabukları yumuşayınca, kabukları tavadan çıkarın. Çatalla ezip sos kıvamına getirin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın ve sosu başka bir kaba aktarın. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Ayrı bir kapta ceviz, sarmısak ve maydanozu karıştırın. Hazırladığınız harcı bifteklerin içine koyup rulo şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için, iple bağlayın ya da kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya, 3 çorba kaşığı sıvıyağ ekleyin. Biftekleri ve biberi tavaya alıp kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyin. Kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirip, ocaktan alın.


Elif Korkmazel


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.