ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Soslu Biftek Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194551)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:52 AM

Soslu Biftek Nasıl Pişirilir
 
Şarap Soslu Biftek - Biftek Tarifi - Şarap Soslu BiftekNasıl Pişirilir


Malzemeleri


4 Parça Biftek

3 Adet Kuru soğan

4 Dilim Ekmek

1 Fincan Zeytinyağı

1 Su Bardağı Kırmızı Şarap

2 Diş Sarımsak

2 Çay Kaşığı Zencefil



Hazırlanışı


Zeytinyağı,şarap,dövülmüş sarımsak ve zencefili derin bir kapta karıştıralım.Biftekleri ekleyip ağzını sıkıca kapatıp buzdolabında 3-4 saat bekletelim.


Soğanları incecik kıyıp tavada kavuralım.Izgara veya barbeküde biftekleri 5-6 dakika kızartalım.


Ekmek dilimlerini fırça ile hafifçe yağlayarak her iki tarafınıda kızartalım.Kızarttığımız ekmekleri servis tabağına alıp üzerlerine biftekleri en üste de soğanları yerleştirip servis edelim.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.