ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194547)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:53 AM

Milföyde Biftek Nasıl Pişirilir
 
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Pişirme - Biftek Yemekleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


4 dilim biftek

5 kare milföy

4-5 mantar

1 sivribiber

2 çorba kaşığı doğranmış domates

Tuz, karabiber

1 yumurta sarısı

50 gr tereyağı ya da margarim



Yapılışı:


Biftekleri teflon tavada yağsız olarak suyunu salıncaya kadar orta ateşte iki taraflı pişirin. Tuz serpin ve suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.


Mantarları yıkayıp kurulayın ve küçük küçük doğrayın. Bir tavada margarini eritip mantarları soteleyin. Sivribiberi ince doğrayıp ekleyin. Tuz, karabiber ve domatesi ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.


Milföyleri merdane ile biraz açarak büyütün. Ortalarına 1 dilim biftek, 1-2 kaşık mantarlı karışım ekleyip bohça şeklinde sararak kapatın. Hamurun birleşme yeri altta kalacak şekilde tepsiye yerleştirin.


Kalan kare milföyü, ucu şekilli hamur kesici ile yarım santimlik şeritler halinde kesin. Hamur bohçalarının üzerine çapraz olarak yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Haşlanmış taze patates ve havuç ile sıcak olarak servis yapın.





alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.