ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Ekşili Cevizli Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194544)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:54 AM

Ekşili Cevizli Haşlama
 
Haşlama Nasıl Yapılır - Haşlama Tarifi - Kuzu Haşlama


Malzeme


- 3 yemek kaşığı Sana Kase tereyağlı margarin

- 500 g kuzu kol

- 2 adet pırasa

- 2 adet havuç

- 3 adet patates

- 1 adet kuru soğan

- 1 su bardağı bezelye

- 200 g beyaz lahana

- 3 yemek kaşığı bulgur

- 8 su bardağı et suyu

- ½ kutu Sana Crème Bonjour fesleğenli?cevizli sandviç sürme

- 3 diş sarımsak

- 4 yemek kaşığı yoğurt

- ½ adet limon suyu

- 1 adet yumurta sarısı

- tuz ve karabiber


Hazırlanışı


1. Kuzu kolu parçalara kesin.

2. Pırasayı ayıklayıp kıyın.

3. Havuçların ve patateslerin kabuklarını soyup tavla zarı gibi doğrayın.

4. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Beyaz lahanayı ayıklayıp kıyın.

5. Sarımsakları iyice dövün. Derin bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour tereyağlı margarini kızdırıp içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ilave edip soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

6. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış beyaz lahana ve pırasaları ilave edip sote etmeye devam edin.

7. Sebzeler kavrulduktan sonra içine doğranmış patates ve havuçları, bezelyeyi, yıkanmış bulguru, kıyılmış sarımsağı tuz?karabiberi ilave edip bir taşım kavurun.

8. Et suyunu ve kuzu kolları ilave edip etler ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.

9. Yemek pişerken küçük bir kâseye terbiyesi için ½ kutu Sana Crème Bonjour fesleğenli?cevizli sandviç sürmeyi, yoğurdu, limon suyunu ve yumurta sarısını koyup çatal veya çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın.

10. Pişen yemeği ateşten indirmeden önce içine terbiyeyi karıştırarak bir taşım kaynatın.

11. Ekşili cevizli haşlamayı servis tabağına alıp taze maydanoz ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.