ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gerdan Haşlama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194515)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 10:58 AM

Gerdan Haşlama
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

6 kişilik
Malzemeler:
6 parça koyun gerdanı

6 patates

2 havuç

8 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 soğan

10 gr tereyağı

1 defne yaprağı

1 limonun suyu

Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
*Patatesleri soyup parizyen kaşıkla top şeklinde kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Soğanı temizleyip kıyın.


*Et, ayçiçeği yağı ve kıyılmış soğanı bir tencereye alın. 2-3 dakika karıştırarak kavurun. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 25 dakika kadar pişirin. Sırasıyla havuç ve patatesleri ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Limon suyu ve tereyağını ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.