ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kilis Kebabı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194499)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:01 AM

Kilis Kebabı
 
Kilis Kebabı - Gülay Hanım'ın Mutfağı: Gaziantep





Malzemeler:

1 kilo kuzu etinden az yağlı zırhta veya makinede çekilmiş kıyma

5 adet orta boy patlıcan

2 adet orta boy soğan

1 adet taze kırmızı biber

Yarım limon suyu

Yarım kilo domates

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı yenibahar, tuz.


Yapılışı:

Tencerenin içine yarım çay bardağı zeytinyağı boşaltılarak küçük kesme şeker büyüklüğünde iki soğan ve kırmızı biber doğranır, ateşte hafif soldurulur. Bir kabın içerisine 1 kilo kıyma konarak, içine az miktarda tuz ve karabiber ilave edilerek yoğrulur.

Patlıcanların kabukları soyularak boydan ikiye kesilir ve kesilen patlıcanlar üçgen şeklinde doğranarak mangal veya ızgarada bir patlıcan ve erik büyüklüğünde yuvarlanan kıymalar çok hafif şekilde közlenir. Közlenen patlıcan ve etler kavrulmuş soğanların içine yerleştirilir. Üzerine domatesler soyularak küçük küçük doğranıp üzerine dizilir. Ayrı bir kapta bir yemek kaşığı domates salçası, bir yemek kaşığı toz biber ve yarım limon suyunun üzerine iki su bardağı su ilave edilerek tencerenin içerisine yavaş yavaş dökülür ve ocakta yarım saat pişirilir. Piştikten sonra yarım çay kaşığı yenibahar üzerine dökülüp sıcak sıcak servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.