ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sığır Karpaçyo (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194497)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:01 AM

Sığır Karpaçyo
 
Sığır Karpaçyo Tarifi - Sığır Karpaçyo Yapılışı - Sığır Karpaçyo Nasıl Yapılır - Sığır Karpaçyo Malzemeleri

1 adet limon suyu

Aldığı kadar maydanoz

1 adet göbek salata

Aldığı kadar biberiye

250 gr zeytinyağı

Aldığı kadar karabiber

Aldığı kadar kekik

800 gr kontrfile

Aldığı kadar tuz

1 adet limon


Sinirsiz ve yağsız (çok iyi olduğuna güvendiğiniz bir kasaptan) sığır eti alın. Bunu 1 saat buzluğa koyup sertleştirin. Sonra çok keskin bir bıçakla (varsa elektrikli bıçakla) bu eti döner eti ya da pastırma gibi ince ince dilimleyin. Etleri çukur bir tabağa yayın. Üzerlerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirin. Tuz, karabiber, kekik, biberiye serpin. Bu halde 1 saat buzdolabında marine olmaya bırakın. Kişi başına 4 dilim düşecek şekilde servis edin. Göbek salata, limon dilimler ve kıyılmış maydanoz ile süsleyin. Bu yemek soğuk yenir. Üzerine fesleğen ve parmesan peyniri rendesi de gezdirebilirsiniz.


Not: Karpaçyo dilimlerini kasabınıza da yaptırabilirsiniz.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.