ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Beşemal Soslu Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194493)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:02 AM

Beşemal Soslu Et
 
Beşemal Soslu Et Tarifi - Beşemal Soslu Et Nasıl Yapılır - Beşemal Soslu Et Malzemeleri



BEŞEMEL SOSLU ET


Malzemeler


500 gram kuşbaşı et

2 yemek kaşığı acı sos


Defne Yaprağı

karabiber


Beşamel Sos için


1,5 su bardağı süt

50 gram margarin

2 yemek kaşığı un

100 gram kaşar peynir


Yapılışı


Et, baharatlar ve Wochestershire sos ile 20 dakika düdüklüde haşlanır. Un yağ ile kavrulur.Süt yavaş yavaş karışıma eklenir.Kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.İçine rendelenen kaşar peynirin yarısı konulur.Borcama boşaltılan etin üzeri beşamel sos ile kapatılır.Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.Üzerine kaşar peynirler serpilip tekrar fırına verilir.Peynirler kızarınca servis yapılabilir.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.