ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biberiyeli Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194469)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:06 AM

Biberiyeli Biftek
 
Biberiyeli Biftek Tarifi - Biberiyeli Biftek Nasıl Yapılır - Biberiyeli Biftek Malzemeleri


Biberiyeli Biftek


500 gram kuzu biftek

1 çorba kaşığı taze biberiye

1 diş ince kıyılmış sarımsak

Tane karabiber, tuz

2 adet patates


Yapılışı: Biftek dilimlerinin üzerine, ince kıyılmış taze biberiye ve sarımsak karışımını bir fırça yardımıyla sürün. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine etleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında kızarana kadar pişirin. Patatesi ayrı ayrı haşlayın. Suyunu süzün ve iyice ezip, birbirine karıştırın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Servis tabağına patatesli püreyi koyun. Üzerine biftekleri yerleştirin istenirse üzerine haşlanmış havuç ve brokoli ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.