ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sığır Bifteği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194447)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Sığır Bifteği
 
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - Biftek Yapılışı - Sığır Bifteği Nasıl Pişirilir


MALZEMELER


4 kişi için


8 parça sığır bifteği

2 çorba kaşığı margarin

5 adet piyaz doğranmış iri soğan

1 tatlı kaşığı un

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 yaprak defne

3 su bardağı su

tuz

bir tutam karabiber



HAZIRLANIŞI


Yağın bir kaşığını tavaya koyup kızdırın, etleri ikişer üçer dakika alt üst kızartarak bir tabağa çıkarıp muhafaza edin. Küçük bir tencereye kalan yağı koyup kızdırıp soğanı ilave ederek orta ateşte 3-4 dakika sote yapıp salça ve unu ilave edip 1-2 dakika daha kavurun.


Tuzi defne, suyu etlere ilave edin. Ağır ağır kaynatarak suyunu kontrol ederek lüzum ederse kaynar su koyup etin kalitesine göre bir buçuk iki saat pişirip servis edin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.