ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Enginarlı Bonfile (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194445)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:10 AM

Enginarlı Bonfile
 
Bonfile Tarifi - Enginarlı Bonfile Nasıl Yapılır - Et Yemekleri


http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


Tukaş Enginar’dan 4 enginar

4 çorba kaşığı zeytinyağı

400 g bonfile

2 orta boy havuç

200 g arpacık soğan

3 diş sarımsak

½ çay kaşığı tozşeker

4 defne yaprağı

½ demet dereotu

½ çay kaşığı karabiber

Tuz


Tarifi


Bonfileyi ince uzun parçalar şeklinde dilimleyin.

Sarımsakları soyup, ince ince dilimleyin.

Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Havuçları ve derotunu temizleyip, incecik dilimleyin.

Zeytinyağının yarısını tavaya dökün ve eti kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, pişirin.

30x30 cm ebatlarında yağlı kağıt kesin.

Enginarları alüminyum folyonun ortasına yerleştirin.

Yağlı kağıdın kenarlarını yukarıya doğru kaldırın.

Bonfile, sarımsak, soğan, havuç ve defne yapraklarını enginarların içine paylaştırın.

Üzerlerine ve altlarına çok az kaynar su ilave edin.

Yağlı kağıdın kenarlarını enginarların üzerine kapatın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.

Dilerseniz bu yemeği Tukaş Acı Biber Turşusu ile servis yapabilirsiniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.