ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Estufad Bifteği Katalanya (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194437)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:11 AM

Estufad Bifteği Katalanya
 
Estufad Bifteği Katalanya Nasıl Yapılır - Biftek Tatifi



4 kişi için

MALZEME :


4 adet sığır bifteği (buttan veya sokumdan kesilmiş - tanesi 140 gr.)

1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

2 orta boy soğan piyaz doğranmış

2 adet parmak büyüklüğünde havuç piyaz doğranmış

1/2 tatlı kaşığı un

1 çorba kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

Küçük bir bezin içerisne sarılmış 7 adet tane karbiber, az kekik, yarım yaprak defne bir diş sarımsak, 4 dal maydanoz Tuz

4 adet iri patates soyulup yarım santim kalınlığında halka kesilmiş


YAPILIŞI :


Küçük bir tencereye yağı koyup kızdırıp etleri ilâve ediniz

Hızlı ateşte iki üç dakika alt üst kızartıp etleri bir tabağa çıkarınız

Tencerede kalan yağa soğan ve havucu ilâve edip iki üç dakika orta ateşte sote yapıp unu ve salçayı ilâve ediniz

Bir iki dakika karıştırarak kavurup etleri ve suyu, tuzu beze sarılı baharatları ilâve ederek kapağını kapatınız

Ağır ağır kaynatarak ve kontrol ederek lüzum eder ise azar miktar kaynar su ilâve edip etin kalitesine göre bir buçuk iki buçuk saat pişiriniz

Ateşten almadan yarım saat önce patatesleri üzerine dizip yarım saat daha pişirip içerisindeki baharat torbasını çıkarıp servis ediniz.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.