ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Narlı Ve Bademli Et (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194417)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Narlı Ve Bademli Et
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:


1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et

5 soğan

5 diş sarımsak

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı pul biber

1 su bardağı nartanesi

1 su bardağı file badem

7-8 dal maydanoz

1 kase kızarmış patates

Tuz, karabiber


Malzemeler:


Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın. Maydanozun yarısını kıyın.

Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin.


Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin. Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin.


Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın. Ocaktan alın.


Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.