ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Salçalı Biftek Ve Patates Püresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194413)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:15 AM

Salçalı Biftek Ve Patates Püresi
 
salçalı biftek - patates püresi - et yemeği tarifi

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler


1 kg. yağsız biftek

2 adet sivri biber

1 kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı biber salçası

1 domates

1 çorba kaşığı tereyağ

tuz

kekik

karabiber

pul biber


Yapılışı


Büyükçe bir tavada bir miktar tereyağ ile biftekler her iki taraflarının rengi dönene kadar pişirilir. Ayrı bir yayvan tencerede eritilmiş tereyağ ile domates pişirilir ve salça, birkaç parçaya doğranmış biberler,

soğan ve sarımsak bütün olarak ilave edilir. Bu karışıma bir miktar su ilave edilir ve kaynayınca etler de içine konur. Su az olursa etlerin üzerine taşacak kadar su ilave edilir. Bu arada tuz ve diğer baharatlar eklenip kısık ateşte etler yumuşayıp suyu çekilip yağına inene kadar pişirilir.

Patates Püresi

Malzemeler


5-6 orta boy patates

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağ

tuz, karabiber


Yapılışı


Kabukları soyulan patatesler 3-4 parçaya doğranıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlanır. Patateslerin suyu süzülüp iyice ezilir. Tereyağ, süt, tuz ve karabiber ilave edilir ve koyulaşana kadar karıştırılarak bir iki taşım kaynatılır.

Servis için beklenirken pürenin üzerine hafifce dökülen süt kabuk tutmasını engeller.

Servis için tabağa konan pürenin üzerine et suyu gezdirilirse lezzeti artar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.