ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pirinçli Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194408)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:16 AM

Pirinçli Biftek
 
Pirinçli Biftek Tarifi - Pirinçli Biftegin Yapılışı - Et Yemekleri

Malzemeler:


Amerikan pirinci (haşlanmış) 175 gr

Biftek 2 kg

Havuç 200 gr

Salatalık 1/2 kg

Soya yağı 2 çorba kaşığı

Hardal

Tost ekmeği 1 paket

Ceviz 150 gr

Tuz

Karabiber

Yapılışı:


Tavaya yağı döküp kızdırın. Bifteği arkalı önlü tavada kızartın. Salatalık ve havucu rendeleyin. Haşlanmış pirinci de içine ekleyip karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine bifteği alın. Salatalık, havuç, pirinç karışımını etin üzerine dökün. Hardal sosunu da ekleyip, garnitürün yanında ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.