ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   İspanak Garnitülü Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194379)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:21 AM

İspanak Garnitülü Biftek
 
biftek nasıl pişirilir - garnitürlü biftek - ıspanaklı biftekMALZEMELER


Et icin:

1 kg biftek

1 adet sogan

2 yemek kasigi salca

250 ml su

Margarin,sivi yag,tuz ve un

Ispanakli Garnitur icin:

Yarim kg ispanak

250 gr mantar

100 gram kasar peyniri

Tuz ve karabiber


YAPILIŞI


Etlere tuz ve karabiber serperek,kizgin yagda kizartin.Pistikten sonra etleri tavadan alin.Ince ince dogradiginiz soganlari etlerden arta kalan yagda soteleyin.Uzerine un ve salcayi ekleyerek karistirin. Etleri tencerenin icine tekrar yerlestirin ve tencerenin kapagini kapatin.Kisik ateste iki saat kadar agir agir pisirin.


Ispanaklari haslanmis suda birkac dakika bekletin.Daha sonra suzup hemen buzlu suyun icine atin.Mantarlari ince ince dograyin, margarinde soteleyin,tuz ve biber ekleyin. Ispanaklari ikiye ayirin. Ilk olarak ispanaklari firin tepsisine koyun. Uzerine mantarli karisimdan ekleyin, tekrar ispanakla kapatin. En uste kasar peyniri serpin. 220 derecede 30 dakika kadar pisirin.

Etleri hazirladiginiz ispanak ve patates puresi ile servis yapin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.