ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sultani Bezelye Kapaması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194351)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:26 AM

Sultani Bezelye Kapaması
 
Sultani Bezelye Kapaması Tarifi - Sultani Bezelye Kapaması Yapılışı - Sultani Bezelye Kapaması Nasıl Yapılır - Sultani Bezelye Kapaması Malzemeleri

1 kg. sultani bezelye

3 çorba kaşığı tereyağı

15-20 adet arpacık soğan

300 gr. kuşbaşı kuzu eti

1 su bardağı sıcak su

Tuz


Karabiber Tereyağını eritip arpacık soğanları beş dakika sote edin. Üzerine etleri ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip etleri tencerenin ortasına toplayın. Bezelyelerle etlerin etrafını ve üstünü tamamen kapatın. Bezelyelerin üzerine bir tabak kapatıp sıcak suyu tencereye ekleyin. 20 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin.


Elif Korkmazel


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.