ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yılbaşı Yahnisi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194340)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Yılbaşı Yahnisi
 
Yılbaşı Yahnisi Tarifi - Yılbaşı Yahnisi Nasıl Yapılır - Yılbaşı Yahnisi Malzemeleri
Malzemeler


1 kg. iri kuşbaşı koyun eti,

20 adet arpacık soğanı veya 2 baş iri soğan,

3 çorba kaşığı margarin,

1 çay kaşığı kırmızı pul biber,

1 demet dereotu.


Yapılışı

Kalın dipli bir tencereye üç çorba kaşığı margarinle beraber iri kuşbaşı etleri koyulur. Et, suyunu salıverip tekrar çekinceye kadar arada bir karıştırmak suretiyle ortadan daha az hararetle pişmeye bırakılır. Et, suyunu çekince ayıklanmış 20 adet arpacık soğan veya çentilmiş iki baş soğan ete katılarak soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir. Pul biber ve bir bardak sıcak su ilave edilerek, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Arada ½ bardak su koyulur ve ateşten indirilmesine 10 dakika kala da tuzu ilave edildikten sonra ateşten alınır. servis yapılırken üzerine ince kıyılmış dereotu serpilebilir. İsteğe bağlı olarak etin yanına kızarmış patates veya haşlanmış patates verilebilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.