ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Bayram Kavurması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194339)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:28 AM

Bayram Kavurması
 
Bayram Kavurması Tarifi - Bayram Kavurması Nasıl Yapılır - Bayram Kavurması Malzemeleri
Malzemeler:


1 kg. kuzu but

100 gr. kuyruk yağı

tuz yeteri kadar

karabiber

kekik


Hazırlanışı:


Bayram yemekleri içinde kavurmanın geleneksel bir yeri var. Kolay bir kavurma tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bunun için önce kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını salana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.


Tencereyi kapalı kapalı bir şekilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.