ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Hindi Sultani (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194322)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:31 AM

Hindi Sultani
 
hindi yemekleri - hindili yemek tarifleri

Yemek türü: Ana yemek

Hazırlama süresi: 30 dakika

Miktar: 4 kişilik


İçindekiler:

1 paket Hindi Lokma Izgara

1/2 kg sultani (araka, kılçıkları temizlenmiş)

4 çorba kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy soğan (kalın halka doğranmış)

250 gr mantar (kalın dilimlenmiş)

1 adet küçük boy havuç (kalın jülyen doğranmış)

1 tatlı kaşığı tane karabiber (dövülmüş)

1 demet dereotu (yapraklanmış, iri doğranmış)

6 çorba kaşığı su (kaynar)


Yapılışı:

Zeytinyağını ısıtıp soğanları katın. Hızlı ateşte ve hafifçe karıştırarak, sararıncaya kadar soteleyip, bir kaba alın. Aynı tavaya etleri yerleştirin. Hızlı ateşte, her iki yüzlerini 3`er dak. pişirin. Etlerin üzerine sırasıyla soğan, mantar, havuç, karabiber, dereotunun yarısı ve sultaniyi yayıp, suyu gezdirin. Tavaya kapak kapatıp, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20 dak. pişirin. Kalan dereotunu serperek servis yapın.



Tarif Alıntıdır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.