![]() |
Fıstıklı Fırın Beyti
Fıstıklı Fırın Beyti - Fıstıklı Fırın Beyti Tarifi
Malzemeler : 300 Gr. Kuzu Eti 500 Gr. Kuyruk Yağı Yeşil Fıstık Tuz Garnitürü İçin: Yeşil Biber Domates Soğan Sarımsak Kaşar Peyniri Maydanoz Lavaşı İçin: 3 Su B. Söke Un Yarım Paket Yaş Maya Su Üzeri İçin: Yumurta Sarısı Çörek Otu Susam Hazırlanışı Lavaşını hazırlarken; unun ortasına mayayı alın. Ilık su döküp ortasından başlayarak karıştırın. İyice yoğurarak kulak memesi kıvamında hamur elde edin.6 bezeye ayırın. Hepsini ince ince açın. Kuzu etini ve kuyruk yağını kesme tahtası üzerinde satırla kıyın ve karıştırın. Karıştırma kabına alın, tuzunu ve fıstığını atıp, iyice yoğurun. Şişlere geçirin ve ızgarada yarı kıvamda pişirin.. Biberi, domatesi, soğanı, sarımsağı, maydanozu ince ince kıyın. Hepsini karıştırın. Açılan lavaşlara şişlerden çıkardığınız etleri koyun. Garnitürden koyun. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve dürüm şeklinde sarın. Bütün lavaşları aynı şekilde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.