ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Beşamel Soslu Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194248)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:43 AM

Beşamel Soslu Biftek
 
biftek nasıl pişirilir - soslu biftek tarifi - beşamel sos nasıl yapılırMalzemeler


½ kilo biftek

1 yemek kaşığı salça

Mevsiminde 1-2 adet domates rendesi

Tuz, karabiber, kimyon


Kızartmak için;


2 yemek kaşığı tereyağı


Beşamel sos için;


2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı dolusu un

1-2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin


Üzeri için;


1 kâse kaşar rendesi


Hazırlanışı


Biftekleri tereyağında önlü arkalı kızartalım. Kızarttığınız biftekleri düdüklü tencereye koyalım üzerine 1 yemek kaşığı salça, mevsiminde domates rendesi, kimyon, karabiber, tuz ve üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ilave edelim. Biftekleri yarım saat düdüklüde pişirelim. Etler piştiğinde fırın tepsisine sıralayalım, üzerine beşamel sos döküp, kaşar peyniri serpelim. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim (tencerede kalan etin suyunu servis yaparken sos olarak kullanabilirsiniz).


Beşamel sos için; tereyağında unu hafif kavuralım üzerine süt ve bir fiske tuz ilave edelim, çırpıcıyla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim (beşamel sosu yaparken ben bazen unu kavurmadan tüm malzemeyi karıştırıp pişirin.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.