ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Közlü Biftek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194223)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Közlü Biftek
 
Biftek Nasıl Pişirilir - Tavada Biftek - Biberli Biftek - Patlıcanlı Biftek
Malzemeler:


4 parça biftek

1 adet patlıcan

1 adet kırmızı biber

1 adet patates

1 çorba kaşığı tereyağı

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım tatlı kaşığı kekik

Yapılışı:


Patlıcan, biber ve patates ayrı ayrı aliminyum folyoya sarılır. 190 derece fırına konur, yaklaşık yarım saat pişirilir. Sonra kabukları soyulur.


Biber ve patlıcan kıyılır. Patates de minik küp şeklinde doğranır. Bütün malzeme bir kaba konur. Üzerine yağ, kekik ve tuz konur, karıştırılır. Diğer yandan biftekler teflon tavada tereyağında kızartılır.


Üzerine tuz ve karabiber serpilir. Bir servis tabağına biftek, yanına köz garnitür konarak servise sunulur.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.