ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sebzeli Kuzu Kapama (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194221)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:47 AM

Sebzeli Kuzu Kapama
 
Sebzeli Kuzu Kapama Tarifi - Sebzeli Kuzu Kapama Yapılışı - Sebzeli Kuzu Kapama Nasıl Yapılır - Sebzeli Kuzu Kapama Malzemeleri

1 kilo kuzu eti

2 adet patates

4 çorba kaşığı sadeyağ

1 çorba kaşığı un

4 adet yeşil salata

1 adet limon

2 demet taze soğan

1 adet yumurta

1 adet havuç

Yeteri kadar tuz ve dereotu.

1 adet kereviz


Kapama kol, döş, fileto tarafından irice parçalar kestirilir. Bir kap içinde bir kaşık yağ, kesilmiş bir soğan etle beraber biraz, öldürüldükten sonra yeteri kadar su, temizlenmiş, kesilmiş havuç, kereviz konarak kaynatılır. Bir defa haşlanmış salata, soğan ve temizlenmiş patates yarı pişmiş ete ilâve edilip pişirilir. Ayrı kapta bir kaşık yağ, bir kaşık un kavrulur, içine kapamanın suyu konur, yumurta sarısı ve bir limon ilave edilir. Etin üzerine süzgüden geçirilir, üzerine kıyılmış dereotu konulur.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.