ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Biftek Oryantal (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194209)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:49 AM

Biftek Oryantal
 
Biftek Nasıl Pişirilir - Biftek Tarifi - SEbzeli Biftek - Kabaklı Biftek - Havuçlu Biftek
Malzeme


1 adet biftek,

Havuç,

Kabak,

Mantar,

Ülker margarin,

İçim Kaşar,

Domates,

Biber.

Hazırlanışı


Öncelikle yarım cm. kalınlığında 1 adet biftek doğranır. Kabak ve havuç rendelenir, mantar ince ince doğranır. Biftek az yağda kısık ateşte yavaş yavaş pişirilirken, kabak, havuç ve mantar bir tavada Ülker margarinle hafif sotelenir. İki tarafı da iyice pişirilen bifteğin üzerine sotelenen malzemeler düzgünce yayılır.


Malzemelerin üzerine rende kaşar atılır ve yine üzerindeki kaşar eriyene kadar kısık ateşte çevirmeden bekletilir. Kaşarı eridikten sonra domates ve biberle süslenip servis edilir.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.