ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kıymalı Hünkar Beğendi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=194206)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 11:50 AM

Kıymalı Hünkar Beğendi
 
Kıymalı Hünkar Beğendi Tarifi - Nasıl Yapılır - Kıymalı Hünkar Beğendi Kıymalı Hünkar Beğendi Malzemeleri



Malzemeler

- 2 kg patlıcan (Tercihen bostan patlıcanı)


Beşamel Sos İçin

- 1 su bardağı un

- Unu kavuracak miktarda sıvı yağ

- 1 lt. süt


Kıymalı Harcı İçin

- 1/2 kg. kıyma

- 4 orta boy soğan

- 5 adet sivri biber

- 5 – 6 adet domates

- Tuz

- Karabiber, kekik , pul biber


Yapılışı

1. Patlıcanları közledikten sonra soyun ve ince ince doğrayın.

2. Bir tavada az miktarda sıvı yağla unu kavurun. Karıştırarak süt ekleyerek beşamel sosu hazırlayın.

3. Közlenip doğranmış patlıcanlarla beşamel sosu karıştırın, tuz ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Karışımı bir fırın tepsisine döşeyin. (Bu ölçüler dikdörtgen borcama göredir)

4. İnce doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun, ince doğranmış yeşil biberi ilave edin. Birlikte bir müddet daha kavurup kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu çekene kadar güzelce pişirin. Rendelenmiş domates ve salçayı da ilave edilip domatesi de bir miktar pişirin. (Nihal ablanın notu: Ben domatesler kavrulmaya başlayınca çok az su ilave ediyorum)

5. Altını kapattıktan sonra baharatları ilave edin. Kıymalı harcı patlıcanın üzerine döküp 180 dereceli fırında pişirin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.